Maruenda Castillo Helena

Grado Académico
Doctor in Phylosophy, State University of New York at Stony Brook, Estados Unidos de América.

Departamento Académico
Ciencias

Sección
Química

E-mail
hmaruen@pucp.edu.pe

Últimas publicaciones
1) ARGÜELLES, A. J.; CORDELL, G. A. y MARUENDA, H. (2016). Molecular Docking and Binding Mode Analysis of Plant Alkaloids as in vitro and in silico Inhibitors of Trypanothione Reductase from Trypanosoma cruzi. NATURAL PRODUCT COMMUNICATIONS, 11 (1), pp. 57-62. Recuperado de: www.naturalproducts.us 2) gant, A.; LEYVA, V. E.; GONZALEZ, A. E. y MARUENDA, H. (2015). Validated HPLC-Diode Array Detector Method for Simultaneous Evaluation of Six Quality Markers in Coffee. Journal of AOAC International, 98 (1), pp. 98-102. Recuperado de: http://dx.doi.org/10.5740/jaoacint.14-113 3) MARUENDA, H.; VICO, M. D. L.; Householder, E.; Janovec, J.; CAÑARI, C. L.; NAKA, A. M. y GONZALEZ, A. E. (2013). Exploration of Vanilla pompona from the Peruvian Amazon as a potential source of vanilla essence: quantification of phenolics by HPLC-DAD. Food Chemistry, 138 (1), pp. 161-167. Recuperado de: http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2012.10.037 4) Trigo-Mouriño , P.; SIFUENTES, R. R.; Navarro-Vázquez, A.; Gayathrib, C.; MARUENDA, H. y Gil, R. R. (2012). Determination of the Absolute Configuration of 19-OH-(-)-eburnamonine Using a Combination of Residual Dipolar Couplings, DFT Chemical Shift Predictions, and Chiroptics. Natural Products Communications, Vol. 7 (No. 6), pp. 735-738. Recuperado de: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22816295 5) MARUENDA, H.; LEYVA, V. y NIEVA, L. A. (2012). NMR Characterization of Specialty Coffee, key Agricultural Product in the Peruvian Export Food Industry. En SMASH 2012 NMR Conference, September 9th-12th, Providence, Rhode Island. Poster 46. (pp. 129-) SMASH-NMR. Recuperado de: http://www.smashnmr.org/images/previous_smash/SMASH2012/smashProgram.pdf

Áreas y temas específicos de investigación
Mal de Chagas, Leishmania, HIV-1. Resonancia Magnetica Nuclear, Espectrometria de Masas. Química Orgánica, Química Medicinal, Síntesis Orgánica, Quimica Analitica

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